Produktprover

 • Sample basket
 • Change country

  Select a country

 • Search the site

  Search the site

Tillbehör till väggbeklädnad

Tillbehör till väggbeklädnad

Skarvar

Skarvar och fogar är en viktig del av vårt integrerade system. För att foga samman väggbeklädnaden med golvet används den sk överlappsmetoden, där väggbeklädnaden överlappar golvet och skarven förseglas med silicon. När man installerar väggbeklädnad är det viktigt att skarvarna är släta och täta, på så sätt blir det lättare att hålla rent, samtidigt som det blir svårare för smuts, fukt, bakterier och ohyra att få fäste. Genom att använda en av fyra följande skarvmetoder kan du räkna med att Altros väggbeklädnad håller måttet.

 • 2-dels skarvlist: den snabbaste och enklaste skarvmetoden. Resultatet blir snyggt och förlåtande, även på en ojämn yta. Vanligt i kök, men kan användas på nästan alla ytor, utom i sterila miljöer och på skyddat boende eller i anstaltsmiljö.
 • Skarvlist: används av säkerhetsskäl, idealiskt för skyddat boende eller i anstaltsmiljö eftersom den inte kan rivas bort.
 • Altro Whiterock FlexiJoint: en diskret, tilltalande list som är unik för Altro och kan beställas i tillskurna längder. Kan användas nästan överallt, utom i sterila miljöer och skyddat boende eller i anstaltsmiljö.
 • Svetsning: den mest hygieniska skarvmetoden. Sluter helt tätt mot underlaget, och det enda lämpliga alternativet för renrum och operationssalar. Passar även för sjukhus och kök i allmänhet.

Så beställer du tillbehör

För att beställa matchande tätningsmaterial och lister - välj från listan nedan och lägg till färgreferensnumret under varuprovet som visas på varje produktsida.

Altro Whiterock svetstråd - WSR ____

Färgmatchande tätningsmaterial - A805/____

För att beställa tätningsmaterial i vitt, ange bara A802.

För skarvremsor till fogar och överlappningar, se sidan 50.