Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Vittnesmål

“Vi kunde varmforma materialet i vår egen verkstad. Processen innebar att vi hettade upp Altro Whiterock till en temperatur där det blir möjligt att omforma komponenterna till önskad form. All beklädnad till pelare, golvkanter, överstycken och mekanismer för dörrar och brandväggar förbereddes inför installationen på en annan plats. I sjukhussalar är det av hygieniska skäl viktigt att ha så få fogar som möjligt, så vi gjorde en sluten finish överallt där det var möjligt. Det krävde komplex användning av vårt 3D-modelleringssystem. Det var vårt svåraste uppdrag hittills, men det illustrerar hur otroligt mångsidigt Altro Whiterock kan vara när det gäller att skapa en visuellt imponerande design i en sjukvårdsmiljö där hygien och patientsäkerhet har högsta prioritet.”

Danny Robinson, chef på Wallclad Floors and Doors Ltd.

 

“Altro Stronghold 30 är ett otroligt golv. Dels ger det våra medarbetare stegsäkerhet och skyddar dem mot halka och fall, och dels kan vi rengöra och underhålla golvet i våra lokaler hur lätt som helst. När det gäller efterlevnad av säkerhetsföreskrifter vet vi att Altro Stronghold 30 tar oss långt över standardkraven. Golvet tog bara en dag att installera, och sedan kunde vi fortsätta med det övriga arbetet. Vi skulle utan tvekan rekommendera det!”

Franco Giuseppe Zirotti, extern arkitektkonsult för KFC

 

“Vi har dragit största möjliga nytta av Altros fördelar; säkerheten, den enkla installationen och utseendet. När det handlar om regelverk och inspektioner är det aldrig några problem med Altros säkerhetsgolv eftersom det alltid överträffar kraven, vilket känns väldigt bra.”

Daniel Alcaide, Colober Flooring Light

 

“Det var mycket att tänka på när vi skulle välja produkter, men en sak var vi säkra på redan från början – det måste vara Altro.”

Lesley Meaker, inredningsansvarig på Salisbury District Hospital i Storbritannien

 

“Det träliknande golvet fungerar perfekt. Många besökare påpekar hur fräscht och snyggt det ser ut. Dessutom är det viktigt att de boende känner sig hemma, något som golvet verkligen bidrar till.”

Annika von Axelson, verksamhetschef på Birger Jarl demensboende, Stockholm

 

“Altro XpressLay är en attraktiv produkt med en subtil sidenfinish. Vår kund fick ett snyggt golv som är lätt att rengöra, men det var avsaknaden av lim som var den stora magiska faktorn. För entreprenörer som inte redan är bekanta med Altro XpressLay och limfria golv är det en dröm som besannas: Lita på Altros varumärke och få en produkt som fungerar i det långa loppet.”

Richard Martin på Pacific Flooring

 

“I ett kök är akustiken väldigt viktig, eftersom man hela tiden flyttar runt vagnar och ställningar och använder grytor och pannor. Detta var viktigt när vi specificerade projektet. Efter att vi installerade Altro Stronghold 30 har vi minskat bullernivån i köken, vilket självklart har varit uppskattat av våra anställda.”

Jette Ramsing, restaurangansvarig på Hernings centralstation i Danmark

 

“Det är ingen tvekan om att det var stegsäkerheten, städvänligheten och ambitionen att skapa en bra arbetsmiljö som var de viktigaste faktorerna när vi valde golv för den aktuella ytan. Men vi strävar också alltid efter att välja miljövänliga produkter, och Altro är väldigt engagerade i sitt arbete för hållbar utveckling.”

Jutta Jensen, projektledare på Tekniska avdelningen, Vejle sjukhus i Danmark

 

“Altro XpressLay är lätt att installera. Ingen höjning av underlaget behövs, ingen vinyl, inget lim, inget damm, inga stopp eller störningar. Det skulle ha tagit oss minst 6 veckor att lägga ett traditionellt vinylgolv. Och om några ytor behöver bytas ut i framtiden är det enkelt att skära ut dem och lägga in nya.”

Matt Bundell, VD på Admiral Flooring

 

“Jag skulle definitivt rekommendera Altro Aquarius för andra, eftersom jag anser att golvet verkligen lever upp till förväntningarna när det gäller kvalité, stegsäkerhet och snygg design. Det är dessutom värt att komma ihåg att Altros golv är miljövänliga och gör mindre påverkan på naturen. Överlag är vi väldigt nöjda med vårt nya golv.”

Morten Black, chef på Næstved Squash Center i Danmark

 

“På Macquarie-universitetet använder vi Altros säkerhetsgolv i hela vårt laboratoriekomplex sedan ett antal år tillbaka. Vi har märkt att golvet klarar av i princip allt som personalen och studenterna kan utsätta det för. Testet som Safe Environments har utfört bekräftar också att Altro var det rätta valet.”

Peter Squibb, projektledare på Macquarie-universitetet, Australien

 

“När hade vi klinker på golvet var man tvungen att gå och spänna benmusklerna för att inte ramla. Det nya stegsäkra golvet är mycket skönare att gå på och man blir inte alls lika trött i kroppen när man jobbar. Samtidigt är vi väldigt glada över vägglösningen, eftersom den dagliga städningen går så mycket lättare när det bara är att spola väggarna rena.”

Lisbeth Johansson, ansvarig för köket på Väckelsångskolan.

 

“Vi hade redan två års erfarenhet av mattan sedan tidigare och vi visste att den kunde tåla den tuffa miljön som råder i ett storkök. Förutom att det dagligen transporteras tunga vagnar och pallar på golvet, har vi omkring 20 personer som arbetar här dagligen. Dessutom ska golvet rengöras, skuras och spolas av varje dag. Det här är mattan som helt enkelt är bäst lämpad för vårt kök i och med att den är slitstark och har alla förutsättningar att klara påfrestningarna den utsätts för hos oss.”

Tommy Johansson är bygg- och fastighetsansvarig på Gekås och berättar varför de valde att använda Altros golv igen.